Boží milosti naší bábí

Boží milosti

Jako děti jsme se po nich mohly utlouct. Jsou lehké, vždycky jich bylo hodně, a ať jsme jich snědly sebevíc, nikdy nás po nich nebolelo bříško. Pro svou lehkou stravitelnost si na nich u nás na Moravě pochutnávaly také ženské těsně po porodu. Ty nejlepší boží milosti dělala naše bábí a její recept spolu s našimi vejci teď nezapomenutelně zasáhne i vaše chuťové buňky. Jdeme na to!

Pro plnou mísu Božích milostí budete potřebovat:

  • 30 dkg polohrubé mouky prosít přes síto
  • 3 dkg mletého cukru
  • 3 dkg másla rozdrobit
  • 2 žloutky z IQejcí
  • 2-4 lžíce rumu
  • 6-7 lžic mléka
  • špetka soli

Postup:

  1. Všechny ingredience v míse zpracujte (asi 10 -15 min) v měkčí těsto.
  2. Bude-li se vám zdát stále tuhé, přidejte po pár kapkách mléka.
  3. Těsto tence vyválejte, nakrájejte na větší obdélníčky, každý rozřízněte rádýlkem a smažte v rozpáleném oleji po obou stranách dorůžova.
  4. Usmažené boží milosti dejte nejdříve na ubrousky, aby se zbavily tuku.
  5. Posypte je vanilkovým cukrem, případně pak ještě pocukrujte obyčejným.