Míchaná vajíčka – tipy na nejchutnější varianty

Recept - míchaná vajíčka

Míchaná vajíčka se smetanou

Tuhle variantu jsem si přivezla z jedné z našich dovolených. Do té doby jsem míchaná vajíčka příliš v oblibě neměla, protože na můj vkus byla po úpravě trochu vysušená. Můj pohled na míchaní vajíčka, tuhle zdravou a rychlou snídani, změnilo pár kapek smetany (ale klidně i jen pár kapek mléka).

Na dovolenková míchaná vajíčka budete potřebovat:

  • 4 IQejce
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 4 polévkové lžíce smetany ke šlehání nebo jen mléka
  • Sůl a pepř
  • několik najemno nakrájených stébel pažitky

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte máslo.
  2. V hrnku si rozmíchejte vajíčka, přilijte smetanu nebo mléko, osolte, opepřete a vylijte na rozpálenou pánev.
  3. Na mírném ohni směs míchejte, dokud nebudou vajíčka krásně lesklá. Přesuňte je na talíř a ozdobte pažitkou. Podávejte s vaším oblíbeným pečivem nebo zobejte jen tak.

Míchaná vajíčka na cibulce se slaninou

Do míchaných vajíček se dá přidat ledascos. Ale klasika je prostě klasika. Cibulku najdeme doma vždy, a když nám zbude od večeře kousek slaniny, u snídaně se budou všichni olizovat až za ušima.

Co budete na tuhle mlsnou snídani potřebovat?

  • 4 IQejce
  • ½ cibule
  • 70 g anglické slaniny
  • Sůl a pepř

Postup:

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky a na rozehřáté pánvi ji pomalu smažte, aby pustila tuk.
  2. Poté přisypte nadrobno nakrájenou cibulku.
  3. Vejce rozklepněte do misky a důkladně rozšlehejte. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Když cibulka zesklovatí, přilijte vajíčka a mícháme, dokud se vejce nebudou pěkně lesknout.
  5. Na talíři dozdobte pažitkou a podávejte s čerstvým chlebem s křupavou kůrkou.