Selská omeleta

Selská omeleta

„Áááá, se blíží jaro!“, říkávala moje maminka „táta dostal chuť na selskou omeletu.“ A mně to zůstalo. Jakmile slunce začíná silněji hřát, dny se krok za krokem prodlužují a zima ztrácí svou sílu, selská omeleta je má první volba. Sednu si s ní venku ke stolu, od hlavy až k patě se zabalím do deky, mžourám očima a vzpomínám na taťku, jak se s prvními jarními paprsky olizoval až za ušima.

Selská omeleta – na dvě porce budete potřebovat:

  • 2 IQejce
  • 2 brambory
  • slunečnicový olej (olivový s bramborami nechutná tak dobře)
  • ½ lžičky grilovací koření
  • 1 lžičku hořčice
  • 2 kyselé okurky
  • ½ papriky
  • dvě hrsti šunky na kostičky
  • na ozdobení pažitku a bazalku
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Oloupejte a na drobné kostičky nakrájejte brambory. Propláchněte, nechte okapat a na pánvi osmažte dozlatova. Pomocí vařečky vyzkoušejte, zda při překrojení křupou. Pokud ne, jsou hotové.
  2. V misce rozmíchejte vejce, přidejte grilovací koření, osolte, opepřete. Brambory do zlatova opečené zalijte vaječnou směsí a z jedné strany nechte pomalu zapékat. Sem tam udělejte vařečkou do omelety dírky, aby syrové vejce proteklo na pánev. Omeleta by neměla být úplně vysušená, až ji budete dávat na talíř.
  3. Na talíři potřete omeletu hořčicí, posypte na drobno nakrájenou kyselou okurkou, paprikou, pažitkou a ozdobte lístky bazalky a selská omeleta se může podávat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *