Topinky s hráškovým pestem a vejci

Tenhle recept vznikl, když se děti mé kamarádky zamilovali do topinek a ona jim chtěla zpestřit jídelníček. Na zelené pesto položila dvě kolečka vajec natvrdo, z papriky udělala pusu a nos, z parmazánu kníry. Topinky jí mizely pod rukama, děti byly nadšené. Dnes už jsou o chlup větší, takže obličeje na topinkách nevyžadují, ale tahle barevná snídaně patří díky tomu, jak krásně se v ní snoubí chutě, stále k jejich nejoblíbenější.

Pro čtyři topinky budete potřebovat:

  • 2 IQejce
  • 4 plátky pšeničko-žitného chleba nebo jakéhokoli vašeho oblíbeného chleba
  • 200 g hrášku (může být i mražený)
  • 1 stroužek česneku
  • snítku bazalky
  • kousek papriky na ozdobu
  • olivový olej
  • parmazán
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Vejce uvařte natvrdo.
  2. Na pánvi, nebo v troubě opečte chléb. V troubě nasucho budou určitě zdravější, ale olej dodá chlebu správný šmak. Ideální je, pocákat topinky olejem ve spreji z obou stran a hodit na pánev.
  3. Máte-li mražený hrášek, dejte ho do sítka a spařte horkou vodou. Hoďte ho do misky a přidejte k němu olivový olej, bazalku a česnek. Osolte, opepřete a přidejte hrst na jemno nastrouhaného parmazánu.
  4. Tyčovým mixérem mixujte pár vteřin, než se vytvoří pasta.
  5. Topinky na talíři potřete zlehka česnekem a naneste pesto. Oloupejte vejce uvařená natvrdo nakrájejte na kolečka a dozdobte jimi topinky. Dochuťte pepřem, navrch přidejte papriku, ředkvičkou nebo jinou oblíbenou zeleninkou a zasypte hoblinkami parmazánu.

NÁŠ TIP: Hrášek lze nahradit třeba zralým avokádem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *