Vaječný koňak podle dědy Pepy

Receptů na vaječný koňak existuje celá řada. Ze všech nejvíce se však u nás všichni olizují po tom, který u nás připravoval děda Pepa, který se jej naučil od svého otce a ten zas od toho svého… Je hotový za pár minut a za pár minut také zmizí z lahve. Léty prověřený recept zaboduje jistě i ve vaší rodině.

Na tenhle vaječný koňak budete potřebovat:

  • 5 žloutků z IQejcí
  • 20 dkg tekutého medu – nahřát
  • 1 slazené kondenzované mléko
  • 1 vanilkový cukr
  • 0,5 litru tuzemského rumu

Postup:

  1. Všechny ingredience mimo rum 15 minut poctivě šlehejte.
  2. Do nadýchané směsi přidejte rum a šlehejte ještě pár minut.
  3. Dobrotu přeceďte, ovoňte špetkou namletého hřebíčku a nalijte do předem připravených lahví (sklenic).
  4. Vložte do lednice a nechte alespoň jeden den odpočívat.