Vyřezávané topinky se smaženým vejcem

Topinky se smaženým vejcem

Když váš manžel začne běhat a jeho tělo začne vyžadovat zdravé a energeticky vydatné jídlo, je to pro vás výzva? Pro mou kamarádku Lenku ano. Ráda si v kuchyni hraje a miluje recepty, co jsou rukcuk hotové, moc se s nimi nedělá, ale od stolu se při jejich konzumaci ozývá spokojené pobrukování a mlaskání. A to je případ i této vyřezávané topinky se smaženým vejcem.

Na dvě topinky se smaženým vejcem budete potřebovat:

  • Bezlepkový chléb z mouky z chia semínek nebo jakýkoli jiný chléb, co máte rádi
  • 2 IQejce
  • 1 jarní cibulka
  • 2 polévkové lžíce sušené šunky na kostičky (nebo i normální šunky)
  • olivový olej
  • na ozdobu parmezán a pažitku
  • sůl, pepř

Postup

  1. Z krajíce chleba vykrojte vnitřek, dejte si ho stranou a na pánvi na olivovém oleji opražte kůrku pomalu z obou stran.
  2. Do misky rozklepněte dvě vejce a rozšlehejte. Přidejte k nim na kostičky nakrájenou sušenou šunku a najemno nakrájenou jarní cibulku, osolte, opepřete (kdo má rád, může si přisypat i trochu chilli).
  3. Směs přilijte na pánev do středu opečené kůrky a nechte ze 2/3 zatuhnout. Vnitřkem chleba přiklopte vaječnou směs, chléb otočte a opečte z druhé strany.
  4. Na talíři dozdobte topinky se smaženým vejcem parmazánem, pažitkou a oblíbenou zeleninkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *