IQejce jako zdroj jódu

Jód v IQejce

Trvalo to měsíce, ale povedlo se. Nespočet rozborů, posudků, pokusů, zdarů a nezdarů, zásadních rozhodnutí, ale nakonec „jodové světlo“ na konci drůbežárny. IQejce, které můžeme považovat za přirozený zdroj jódu jsou na světě. Maiwaldovi dostaly požehnání od Českého zdravotního ústavu a odměnu jsou nejen první krabičky s IQejci, ale také český patent, který získali. Vstupní suroviny pro výrobu krmných směsí jsou pěstovány na polích českých zemědělců. Sóju a mořské řasy kupují v zahraničí a tak jejich slepice kromě klasu zobou řasu.

Zdroj jódu

  • Jód přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím
  • Jód přispívá k normálnímu energetickému metabolismu
  • Jód přispívá k normální činnosti nervové soustavy
  • Jód přispívá k udržení normálního stavu pokožky
  • Jód přispívá k normální tvorbě hormonů štítné žlázy a k normální činnosti štítné žlázy
  • Jód přispívá k normálnímu růstu dětí

Výživové údaje na 100 g:

Energie 618kJ/148 kcal sůl 0,33 g
tuky 10,5 g vitamín A 130 µg 16 % *
z toho nasycené mastné kyseliny 3,1 g vitamin B12 1,15 µg 46 % *
sacharidy 0,9 g vitamin E 1,50 µg 13 % *
z toho cukry 0,4 g selen 23 µg 41 % *
bílkoviny 12,1 g jód 110 µg 73 % *
* denní referenční hodnoty příjmu

Více o IQejcí a jódu si přečtěte zde.